top of page

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ/ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

όπως έχετε ενημερωθεί με προηγούμενα e-mail, σύμφωνα με εισήγηση του Δημάρχου της πόλης μας, κου Τζουλάκη, προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20/11, το κλείσιμο του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου και η συγχώνευση των δύο ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) σε ένα. Ειδικότερα και αναφορικά με το κτιριακό συγκρότημα των σχολείων της Εστίας, προτάθηκε η μεταφορά του συνόλου των μαθητών σε άλλες σχολικές δομές, αποσκοπώντας στην κατάργησή τους. Άμεση ήταν η αντίδραση των μαθητών και των καθηγητών των σχολείων 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου, Δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, καθώς και πλήθους φορέων του Δήμου μας που απέτρεψαν την πραγματοποίηση των Δημοτικών Συμβουλίων στις 20/11 και στις 25/11 όπου θα συζητείτο η συγκεκριμένη πρόταση.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, ο δήμος μας αντιμετωπίζει ήδη έλλειμμα σχολικών κτιρίων όπως χαρακτηριστικά εκφράζεται στη σύγκριση με άλλους δήμους, πχ Καλλιθέας, όπου με μικρότερο πληθυσμό διατίθενται περισσότερα σχολικά κτίρια σε σχέση με τον δήμο Ν. Σμύρνης. Επιπλέον, το κτιριακό συγκρότημα του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου γειτνιάζει και λειτουργεί ως υποδοχέας τεσσάρων δημοτικών σχολείων, 6ο και 9ο, στα 300μ και 4ο και Άγιος Ανδρέας, στα 700μ.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης στηρίζει την άποψη των Διοικητικών Συμβουλίων των σχολείων «ΕΣΤΙΑ» που απαιτούν τη συνέχιση λειτουργίας των σχολείων όπως ο ίδιος, νυν Δήμαρχος και το Διοικητικό Συμβούλιο, είχε ομόφωνα δεσμευτεί το 2004 και το 2009. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και συμπαραστεκόμαστε στους γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων της «Εστίας». Οι προτάσεις για κατάργηση σχολικών μονάδων και συστέγαση σχολείων είναι αντιεκπαιδευτικές και υποβαθμίζουν το κοινωνικό αγαθό δημόσιας παιδείας.

Την Παρασκευή 29/11/2019 στις 16:30 για 3η φορά (μετά από ακύρωση δυο Δημοτικών Συμβουλίων) θα συνεδριάσει εκ νέου και χωρίς αναβολή, έχοντας ως θέμα τη κατάργηση των σχολείων της «Εστίας». Σας καλούμε όλους στις 14:30 στη διαμαρτυρία έξω από τα Goodys, εν όψη του Δημοτικού Συμβουλίου, ως γονείς και ως δημότες, για ακόμα μία φορά να είστε παρούσες και παρόντες, ώστε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, δηλαδή κατάλληλους χώρους εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


bottom of page