top of page

Προς τους Γονείς και Κηδεμόνες της Α΄ τάξης  του 6ου Δημοτικού Ν. Σμύρνης

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο και ευχόμαστε σε εσάς και τα παιδιά Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία, πρόοδο και χαρά!

Λίγα λόγια γνωριμίας με το Σύλλογο Γονέων

Πρωταρχικός στόχος του συλλόγου είναι η αναβαθμισμένη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η προβολή και η διεκδίκηση με κάθε νόμιμο τρόπο των αιτημάτων που βοηθούν στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Ο σύλλογός μας, επίσης, υποστη­ρί­­ζει και εμπλουτίζει την κοινωνική και πολιτιστική πλευρά της σχολικής ζωής των παιδιών μας στα σημαντικά χρόνια του δημοτικού. Μόνιμοι και ουσιαστικοί συνεργάτες στο έργο μας είναι ο διευθυντής, οι δάσκαλοι αλλά κυρίως οι γονείς των μαθητών.

ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ .....

Ο σύλλογος λειτουργεί με βάση το καταστατικό του, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία (ν.1566/1985, ν.2621/1998). Εκπρόσωπος του συλ­λόγου μας συμμετέχει στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας του σχολείου. Εκπρόσωποί μας συμμετέχουν και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Σμύρνης.

ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ .....

Με ευαισθησία, κέφι και αποτελεσματικότητα, εργαζόμαστε για όλα τα θέματα που κατά καιρούς συζητάμε και αφορούν τη ζωή στο σχολείο μας όπως απογευματινά μαθήματα για τα παιδιά, πολιτιστικές δραστηριότητες, υλικοτεχνική υποδομή, περιβάλ­λον γειτονιάς, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κ.α.

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ .....

Για όλα αυτά ο σύλλογος χρειάζεται κυρίως την ενεργό συμμετοχή αλλά και την οικονομική συνδρομή των μελών του. Η συνδρομή είναι 10€ το χρόνο για κάθε οικογένεια (ανεξαρτήτως πλήθους παιδιών). Καταβάλ­λεται με το ΔΕΛΤΙΟ στο τέλος της 3ης σελίδας, δίνεται στα μέλη του Δ.Σ και βεβαιώνεται με απόδειξη από το ταμείο μας. Μην παραλείψετε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση προκειμένου να λαμβάνετε τις ανακοινώσεις μας.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας, με διετή θητεία που λήγει τον Οκτώβριο του 2020 και οι εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων είναι:

Ντόκα Μαρία, Πρόεδρος (6972968399) & Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Γονέων , Δ2 & ΣΤ1

Βλαχάκης Γιάννης, (6936981993), Αντιπρόεδρος, Εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων & στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας Δ1

Σεμιτέκολου Μαριαλένα, Γεν. Γραμματέας, 6979961090, Ε1

Βαρδαξής Νίκος, Ταμίας, 6977233541, Δ1, Β1

Πλαϊνάκη Έλενα, Έφορος, 6940095045, Δ1

Παπαλεξίου Νίκος, Μέλος, 6984960380, Γ2

Γιαννοπούλου Χριστίνα, Μέλος, 6947993269, Γ1

Καραμάνης Μάριος, Εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων, 6093001687, Δ1 & ΣΤ1

Ντόβας Νίκος, Εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων, 6948066089, Γ2 & Ε2

Κοντοπίδου Κατερίνα, Εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων, 6987206179, Δ2

Περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και να μοιραστούμε ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες που θα ομορφύνουν τη ζωή μέσα αλλά και έξω από το σχολείο μας. Με επόμενη ανακοίνωσή μας θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσής μας. Θα χαρούμε πολύ να δούμε ενεργούς γονείς από την Α΄ τάξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του ΔΣ, αλλά και ηλεκτρονικά στη δ/νση: 6odimotikons@gmail.com. Επίσης θα ενημερωθείτε πλήρως και θα αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το Σύλλογό μας αν ανατρέξετε και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας: www.6odimotikons.wixsite.com/6odimotikons

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ…

Η σχολική μας κοινότητα πλαισιώνεται από θεσμούς που συμμετέχουν και επηρεάζουν την σχολική ζωή, σε διαφορετικό επίπεδο ο καθένας, με τελικό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Οι θεσμοί αυτοί είναι:

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ (π.χ. 6ο δημοτικό σχολείο)

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Είναι το πρωτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης γονέων. Μέλη του είναι όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του σχολείου. Εκπροσωπείται από το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ), το οποίο συγκροτείται ως σώμα μετά από εκλογές που πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια. Αποτελείται από: πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα, ταμία, έφορο και 2 μέλη.

Σχολικό Συμβούλιο

Το Σχολικό Συμβούλιο αποτελείται από το σύλλογο των διδασκόντων του σχολείου και τo Δ. Σ. του συλλόγου γονέων του σχολείου. Συγκαλείται κάθε τρίμηνο και στις συνεδριάσεις του συζητούνται και ανταλλάσσονται απόψεις για θέματα που αφορούν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας

Το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας αποτελείται από τον Διευθυντή/ντρια του σχολείου, έναν εκπρόσωπο γονέων και έναν εκπρόσωπο του συλλόγου διδασκόντων. Σκοπός του είναι να διαπιστώνει τις ανάγκες και τα προβλήματα του σχολείου και να διατυπώνει σχετικές προτάσεις στην Σχολική Επιτροπή (δείτε παρακάτω).

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ή ΠΕΡΙΟΧΗ (π.χ. Νέα Σμύρνη)

Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές

Οι Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές (Ν.Π.Δ.Δ.), μία για τα σχολεία πρωτοβάθμιας (δημοτικά) και μία για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια-λύκεια), αναλαμβάνουν το έργο της οικονομικής διαχείρισης των πιστώσεων που τους διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών και των αναγκών των σχολείων του Δήμου. Σύμφωνα με το νέο νόμο στα Διοικητικά Συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών, που είναι 15μελή, συμμετέχουν μέλη που εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, δύο εκ των παλαιότερων διευθυντών σχολείων του Δήμου καθώς και εκπρόσωπος της τοπικής Ένωσης Γονέων.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης γονέων. Σε αυτό εκπροσωπούνται όλα τα σχολεία της περιοχής (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια). Οι εκπρόσωποι στην Ένωση εκλέγονται ανά σχολείο κάθε δύο χρόνια, ταυτόχρονα με τις εκλογές ανάδειξης ΔΣ του κάθε Συλλόγου. Η αναλογία έχει ως εξής: για κάθε 30 παιδιά που εκπροσωπούνται στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης ΔΣ Συλλόγου Γονέων, εκλέγεται 1 εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων.

Στις συναντήσεις, που πραγματοποιούνται με ευθύνη του προεδρείου της Ένωσης, συζητούνται γενικά και ειδικά θέματα που αφορούν στα σχολεία της περιοχής (π.χ. κτηριακά προβλήματα, περιπτώσεις ελλείψεων διδακτικού προσωπικού, θέματα που αφορούν στην πρόληψη βίας και ναρκωτικών, διοργάνωση εκδηλώσεων όπως τουρνουά σκακιού κ.λ.π.). Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης εδρεύει στη Ραιδεστού 32-34 και η ιστοσελίδα της στο facebook είναι: www.facebook.com/enosigoneonneassmyrnis

Σχολική/ός Σύμβουλος

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν την ευθύνη της επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών της περιοχής αρμοδιότητάς του. Ενθαρρύνουν κάθε προσπάθεια για επιστημονική έρευνα στο χώρο της Εκπαίδευσης και συμμετέχουν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής τους.


bottom of page